HTML

Munkáink

Az általam vezetett cég, az Aparketta Kft. által eladott és/vagy lerakott szalagparketták,laminált padlók és kültéri teraszok vannak alább. Hetente átlagosan 3-4 helyen dolgozunk, sajnos nagyságrendekkel kevesebbet van időm feltölteni. Igyekszem a valamilyen nem hétköznapi feladatot, vagy valamilyen problémát bemutatókat felvonultatni. Szerepel továbbá a kollégám által készített parketta csiszolások/lakkozások illetve parketta színezések is. Sajnos sokkal kevesebbről csináltam képet, mint ahány munkát az utóbbi 8 évben magam mögött tudhatok, de a legtöbb megjeleníteni kívánt problémát így is be tudom mutatni. Nyugodtan írjanak válaszolok.

Címkék

akácterasz (1) akác deszka kerítés (1) akác karó (1) alu profil (1) bálna (1) bambusz parketta (1) bambusz parketta (1) bátya (1) befag parketta (1) burkolatváltás (1) burkolatváltás parketta és kő között (1) burkolatváltó (2) burkolatváltó profil (2) csempemintás laminált parketta (1) cser szalagparketta (1) építőipar (1) érd laminált padló. (1) fehér pácolt szalagparketta (1) fehér parketta (2) fehér színű parketta szegély f (1) fenyő terasz (1) hobbi szalagparketta (1) kaindl akció (1) kaindl laminált (1) kaindl laminált padló (1) kaindl új kollekció (1) kőris szalagparketta (1) kültéri fa (1) kültéri teraszfa (1) laminált padló (2) laminált padló gödöllő (1) laminált padló kávézóba (1) laminált padló lépcső (1) laminált parketta rakás (1) lépcső laminált parkettóból (1) lépcső parkettából (2) óbuda szalagparketta (1) öntapadós burkolatváltó (1) panellakás parketta (1) panel felújítás (1) parketta (4) parkettázandó felület mérete (1) parkettázás (1) parkettázás kalocsa (1) parkettázás Németország (1) parketta Budaörs (1) parketta csempe talákozása (1) parketta fürdőszobába (1) parketta kalocsa (1) Parketta kecskemét (1) parketta lerakás (1) parketta lerakása szőnyegre (1) parketta lerakás budapest (1) parketta lerakás csömör (1) parketta lerakás gödöllő (1) parketta lerakás nagytarcsa (1) parketta panelház parketta kispest (1) parketta szentendre (1) parketta színek (1) parketta telki (1) parketta XIX kerület (1) sötét parketta (1) svédpadló (1) szalagparketta (1) szegélyléc (1) Tölgy egysávos szalagparketta (1) Tölgy parketta (1) trópusi fa terasz (1) világos parketta (1) vízálló laminált padló (1) XI.kerület (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • jwind83: Gyönyörű munkák, gratulálok! Én a gipszbeton lépcsőmet szeretném laminált parkettával burkolni (cs... (2023.11.01. 14:22) Lépcsők ( parkettából)

Lépcsők ( parkettából)

2014.12.29. 22:01 peaso

A lépcső szó nyelvújításos?

A legtöbb lépcső ( vagy dobogó, fellépő), amit valahogyan be kell burkolni legtöbbször durva felületű beton. (Most nem foglalkozunk a vas és faszerkezetű lépcsőkkel, valamint a szőnyeggel)

-Ha meglévő falépcsőt szeretnénk felújítani, az is lehetséges, legtöbbször itt a szétszedhetőség okoz gondot, ami az alapos csiszolás miatt ritkán hagyható ki.

-Ha most szőnyeg/parketta van rajta akkor azt le kell szedni és ott a beton.

-Ha hidegburkolat van rajta akkor ugyanazok a problémák és feladatok vannak mint a beton esetében legfeljebb kisebb mértékben.

A lépcső mindenképpen drága munka. Drágább lesz mivel fokonként egyedileg megoldani ezt a feladatot,így ezt a munkát legtöbbször nem m2-ben kell fizetni, hanem egy összegben . A másik drágító tényező, hogy azesztétikai követelmények miatt a burkolatokból többet kell használni, mint egy normál felület esetében. Valamint ezekhez jöhet még két költségemelő tényező: az aljzat megfelelő átalakítása a minőségi munkához, a másik pedig az esetlegesen szükséges/igényelt kiegészítők, úgymint élvédők, sarokvédők, szegélyek, lábazatok, takarólécek stb

Mivel burkolhatunk?

1. Legolcsóbb és  legstrapabíróbb, legkönnyebben tisztítható,talán a legolcsóbb ,ha a szőnyeget nem számoljuk. a hidegburkolat.  A csemperagasztóval és a fugázóval könnyebb "eltüntetni" a lécsőben majd mindig jelenlévő hullámokat , méretkülönbségeket vízszint stb.problémákat. Az alapanyagban sincs nagy különbség, mivel kisebb mérete miatta  járólap kevesebb veszteséggel darabolható ( ritka az egy fok egy lap ). Egy 16fokos egyenes lépcső ( azaz aminek a homlok és járólapjai minden esetben téglalapok, nincsen a fordulóból adódó méretváltozások) két nap alatt fugázással megvan.  Hátránya, hogy hideg, egyes lapok csúszhatnak, valamint hogy  sok ember a lépcsőt a fa megoldásokkal köti össze, és nem tetszik neki a kő. Van benne valami:)

 

2. Tömörfa: , strapabíró, stabil, nagyon időtálló, de -használattól függően- lehet, hogy egy életben egyszer kétszer csiszolni kell., de a legdrágább.

A fánál minden esetben árbefolyásoló tényezők a következő elemek:

  • - a fa fajtája: általában keményfákat ( tölgy, bükk, kőris)használnak, de az ár miatt láttam már fenyőt is, nem volt vészes , főleg pácolva, és jól lelakkozva.
  • - a fa mérete: a mérettel ( és itt főleg a vastagságra kell gondolni) egyenes aránynál sokkal meredekebben nő az ár. A táblásított lapok ezért lehetnek olcsóbbak ( ezenkívül mérettartóbbak is). Táblásításnak nevezik, amikor léceket egymás mellé ragasztva alakul ki a tábla, amiből kivágják a lécsőlapot.  Mérettel való spórolást jelenhet például ha a homloklapra  nem tömörfát, hanem csak furnérozott fát teszünk ( a furnér is igazi fa csak vékony rétegben ragasztják egy hordozórétegre.
  • - a lépcső kialakítása: a fent említett fordulók nagyon megnehezítik a felmérés, és legyártás folyamatát ezért növekedik a munkaidő így az ár is.
  • - a kért kiegészítők:  sokszor látni főleg amerikai filmekben a homloklap nélküli lépcsőket, ha csak festve van már óriásit csökkentettünk a díjakon.,  a  lépcsőlapok mellett fa szegély, vagy futó , ha egyáltalán van ( a felmosásnál van szerepe, hogy ne koszoljuk a falat össze), valamint a korlát, és kapaszkodó drágíthatja még  a lépcsőprojektet.

 

3. Parketta: a poszt tulajdonképpeni célja most jön.(frissítve 2017:nem (szívesen)

1 komment

Címkék: lépcső parkettából lépcső laminált parkettóból

A bejegyzés trackback címe:

https://aparketta.blog.hu/api/trackback/id/tr417020611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jwind83 2023.11.01. 14:22:25

Gyönyörű munkák, gratulálok! Én a gipszbeton lépcsőmet szeretném laminált parkettával burkolni (csak a taposó felületet), de még nem mertem nekifogni, főleg a lépcsőfordulónál lévő szögek vágása miatt :D
süti beállítások módosítása