HTML

Munkáink

Az általam vezetett cég, az Aparketta Kft. által eladott és/vagy lerakott szalagparketták,laminált padlók és kültéri teraszok vannak alább. Hetente átlagosan 3-4 helyen dolgozunk, sajnos nagyságrendekkel kevesebbet van időm feltölteni. Igyekszem a valamilyen nem hétköznapi feladatot, vagy valamilyen problémát bemutatókat felvonultatni. Szerepel továbbá a kollégám által készített parketta csiszolások/lakkozások illetve parketta színezések is. Sajnos sokkal kevesebbről csináltam képet, mint ahány munkát az utóbbi 8 évben magam mögött tudhatok, de a legtöbb megjeleníteni kívánt problémát így is be tudom mutatni. Nyugodtan írjanak válaszolok.

Címkék

akácterasz (1) akác deszka kerítés (1) akác karó (1) alu profil (1) bálna (1) bambusz parketta (1) bambusz parketta (1) bátya (1) befag parketta (1) burkolatváltás (1) burkolatváltás parketta és kő között (1) burkolatváltó (2) burkolatváltó profil (2) csempemintás laminált parketta (1) cser szalagparketta (1) építőipar (1) érd laminált padló. (1) fehér pácolt szalagparketta (1) fehér parketta (2) fehér színű parketta szegély f (1) fenyő terasz (1) hobbi szalagparketta (1) kaindl akció (1) kaindl laminált (1) kaindl laminált padló (1) kaindl új kollekció (1) kőris szalagparketta (1) kültéri fa (1) kültéri teraszfa (1) laminált padló (2) laminált padló gödöllő (1) laminált padló kávézóba (1) laminált padló lépcső (1) laminált parketta rakás (1) lépcső laminált parkettóból (1) lépcső parkettából (2) óbuda szalagparketta (1) öntapadós burkolatváltó (1) panellakás parketta (1) panel felújítás (1) parketta (4) parkettázandó felület mérete (1) parkettázás (1) parkettázás kalocsa (1) parkettázás Németország (1) parketta Budaörs (1) parketta csempe talákozása (1) parketta fürdőszobába (1) parketta kalocsa (1) Parketta kecskemét (1) parketta lerakás (1) parketta lerakása szőnyegre (1) parketta lerakás budapest (1) parketta lerakás csömör (1) parketta lerakás gödöllő (1) parketta lerakás nagytarcsa (1) parketta panelház parketta kispest (1) parketta szentendre (1) parketta színek (1) parketta telki (1) parketta XIX kerület (1) sötét parketta (1) svédpadló (1) szalagparketta (1) szegélyléc (1) Tölgy egysávos szalagparketta (1) Tölgy parketta (1) trópusi fa terasz (1) világos parketta (1) vízálló laminált padló (1) XI.kerület (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • jwind83: Gyönyörű munkák, gratulálok! Én a gipszbeton lépcsőmet szeretném laminált parkettával burkolni (cs... (2023.11.01. 14:22) Lépcsők ( parkettából)

Olcsó laminált padló az Obiból? Nem biztos hogy rossz ötlet

2014.04.06. 08:29 peaso

Bár kissé magam ellen beszélek, de mivel nem egyszer raktam le ilyen lamináltakat, ezért azt tudom, mondani, hogy ami olcsó az -ebben az esetben- nem rossz. A helyzet az, hogy ahhoz valaki laminált padlót gyártson, főként a ma már szinte kizárólagos dupla klikkes, vagy akár a beütő klikkes verzióban, ahhoz olyan szintű precizitás és gépek kellenek, amivel nem lehet rossz terméket gyártani.

best-Laminate-Flooring.jpg

Mit értek rossz terméke alatt? Aminek mechanikai, statikai problémái vannak. Azt, hogy összeillesztem az elemeket és azokat pontosan záródnak szinte a legegyszerűbb márkák is tudják ( amelyeket itthon forgalmaznak, egy két kínai cucc tud érdekeseket). 
És ezen tudás azt kell mondjam nagyon sok vásárlónak elegendő. Aki olcsó ( vagy 6mm-es)  lamináltat vesz, az úgysem élete végéig szeretné használni. Ez nem olyan, mint amikor az ember egy 150 forintos csavarhúzónak az első komolyabb csavarozásnál széttekeri a fejét, vagy - az esetleges nő olvasók képzelettársítását megkönnyítendő- egy topshopos húsdarálóval áll neki kolbászt tölteni ( vagy ez is férfi munka?)

Természetesen van különbség a felhasznált anyagok, azok tartóssága, esztétikája között, de előbbieknek akkor van jelentősége, amikor hosszabb távra vásárolunk mint 5 év, vagy ha olyan helyre akarjuk rakni, ami valami miatt jobban igénybe veszi ( párásabb hely, hullámosabb aljzat, kutyamacska bent stb). Utóbbi pedig akkor nyeri el fontosságát, ha szeretnénk, hogy a padlónk ne legyen annyira műanyag hatású. 

Egy két tanács, illetve ismeret anyag amivel felvértezve jobban tudunk válogatni a lamináltak között ITT olvasd el.

Itt vannak a világ legnagyobb laminált gyártói

(szerkesztve 04.018): Egy dolog eszembe jutott utólag, ami fontos lehet, amikor az ember barkácsáruházban vagy akár a Diegoban vásárol. A kiegészítők és azok  ára. Ezek sokszor egy olcsóbb laminált padló árának a felét is adhatják, csak az ember vásárláskor meg sem kérdezi, fel sem tételezi, hogy ez jelentős összeg lehet. Nézzünk egy példát,amit az Obi mai áraiból vettem.

Obi akciós lami VS aparketta.hu nem akciós lamináltjai:

Egy 7mm-es laminált padló ami nem akciós, 2290 Ft/m2. Igaz csak 2-3 színben de mindig van valami akciós a barkácsáruházakban mondjuk 1800 Ft-ért. A szegélyléc ára minimum 100 Ft-al (350-400 helyett 250 -300 Ft) a 2 mm polifoam 40 ft-al ( 140 helyett 100 Ft/m2) olcsóbb nálam. Vastagabb, minőségibb alátét esetén még nagyobb a különbség. A burkolatváltóknál még nagyobbak a különbségek lehetnek, de itt főképp a színek és a formák szegényes választéka a nagyobb gond. 

Tehát mindent összevetve : a különbség a két parketta között 300-400 Ft/m2  lesz maximum. Cserébe választhatunk 2-3 színből nem 20-30-ból( nagyon sokszor olyanok színkódok, ami magyar forgalomban nincsenek, így ha az lerakáskor, vagy egy javítás miatt mondjuk egy év múlva pótlás kellene, akkor nem találunk), nem kapunk szakmai tanácsokat. Ezenkívül ha mi rakjuk le ingyen is kivisszük, valamint életreszóló garanciát vállalunk a munkánkra. Mindezzel 60m2 esetén spórolunk kb 20 000 Ft-ot. Nem mondom hogy nincs olyan helyzet, amikor ez nem éri meg/nem fontos, de talán érdemes elgondolkodni rajta

 

Én három márkát forgalmazok ezekből. Minőségileg lényegében megegyeznek.A kínálat: www.aparkett.hu/laminalt-padlo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aparketta.blog.hu/api/trackback/id/tr345853221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása