HTML

Munkáink

Az általam vezetett cég, az Aparketta Kft. által eladott és/vagy lerakott szalagparketták,laminált padlók és kültéri teraszok vannak alább. Hetente átlagosan 3-4 helyen dolgozunk, sajnos nagyságrendekkel kevesebbet van időm feltölteni. Igyekszem a valamilyen nem hétköznapi feladatot, vagy valamilyen problémát bemutatókat felvonultatni. Szerepel továbbá a kollégám által készített parketta csiszolások/lakkozások illetve parketta színezések is. Sajnos sokkal kevesebbről csináltam képet, mint ahány munkát az utóbbi 8 évben magam mögött tudhatok, de a legtöbb megjeleníteni kívánt problémát így is be tudom mutatni. Nyugodtan írjanak válaszolok.

Címkék

akácterasz (1) akác deszka kerítés (1) akác karó (1) alu profil (1) bálna (1) bambusz parketta (1) bambusz parketta (1) bátya (1) befag parketta (1) burkolatváltás (1) burkolatváltás parketta és kő között (1) burkolatváltó (2) burkolatváltó profil (2) csempemintás laminált parketta (1) cser szalagparketta (1) építőipar (1) érd laminált padló. (1) fehér pácolt szalagparketta (1) fehér parketta (2) fehér színű parketta szegély f (1) fenyő terasz (1) hobbi szalagparketta (1) kaindl akció (1) kaindl laminált (1) kaindl laminált padló (1) kaindl új kollekció (1) kőris szalagparketta (1) kültéri fa (1) kültéri teraszfa (1) laminált padló (2) laminált padló gödöllő (1) laminált padló kávézóba (1) laminált padló lépcső (1) laminált parketta rakás (1) lépcső laminált parkettóból (1) lépcső parkettából (2) óbuda szalagparketta (1) öntapadós burkolatváltó (1) panellakás parketta (1) panel felújítás (1) parketta (4) parkettázandó felület mérete (1) parkettázás (1) parkettázás kalocsa (1) parkettázás Németország (1) parketta Budaörs (1) parketta csempe talákozása (1) parketta fürdőszobába (1) parketta kalocsa (1) Parketta kecskemét (1) parketta lerakás (1) parketta lerakása szőnyegre (1) parketta lerakás budapest (1) parketta lerakás csömör (1) parketta lerakás gödöllő (1) parketta lerakás nagytarcsa (1) parketta panelház parketta kispest (1) parketta szentendre (1) parketta színek (1) parketta telki (1) parketta XIX kerület (1) sötét parketta (1) svédpadló (1) szalagparketta (1) szegélyléc (1) Tölgy egysávos szalagparketta (1) Tölgy parketta (1) trópusi fa terasz (1) világos parketta (1) vízálló laminált padló (1) XI.kerület (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • jwind83: Gyönyörű munkák, gratulálok! Én a gipszbeton lépcsőmet szeretném laminált parkettával burkolni (cs... (2023.11.01. 14:22) Lépcsők ( parkettából)

Tölgy 1 sávos rusztikus szalagparketta Kecskemét

2013.11.16. 14:41 peaso

Az alábbi postban olvashatnak arról, hogy a egyszerű tölgy parketta is mennyi meglepetést tartogathat.

A lenti parkettá tőlünk vásárolták, mi vittük és raktuk le Kecskeméten. Mivel itt 60m2 -ről volt szó, és mindent rajtunk keresztül ment, így nem volt semmilyen többletköltség, ahhoz képet , mintha a fővárosban lett volna.Sőt, mivel nagyon kedvesen fogadtak, így ingyen adtam az alátétet és mentem vissza az ajtók berakása után az apróságokat befejezni. De ez nincs mindig így:)

 Sokszor találkozunk azzal az igénnyel, hogy minél természetesebb, az igazi fához hasonlító parkettákat keresnek. Amikor pedig megmutatjuk milyen formák, színek , alakzatok vannak egy kőris, vagy egy tölgyfában, akkor megijednek, hogy ők ilyet nem szeretnének, ez túl sok Miért van ez? Részletesen ezt kifejtem ebben a posztban.

A fenti képeket azért szeretem megmutatni a vevőknek akik egysoros, vagy másnéven osztatlan parkettát kérnek, mert jól látható hogy egy ez olyan anyag, amitől elszokott a szemünk.

- Olyan nagy az egy darabban látott fafelület ( egy szalagparkett 192mm x 2200mm), ami sokkal nagyobb, mint egy svédpadló, nem is szólva a több lamellás kivitelekről

- Itt a fa minden olyan jellegzetesség látható, amit még fabútorokat ismerő emberek sem láthatnak hiszen a parketta gyártásban sokkal nagyobb részét használják a fűrészárunak, válogatásra kisebb a lehetőség.

- Van lehetőség természetesen előre válogatott parkettát venni,amellyel lehet csökkenteni ezt a változatosságot. Rosszul fogalmaztam , minden parkettát válogatnak, csak  a válogatás "szigorúsága" nő meg. Natúrnak hívják általában  azt a parkettát, ami relatíve homogén, és sokszor rusztikusnak, amikor direkt a fára jellemző sokszínűséget akarják megjeleníteni.

A tölgy osztatlan parkettát még mindig nagy divatnak örvend, hiszen a közepes színtónusával szinte minden stílushoz, falszínhez összeegyeztethető, a legkevésbé látszik meg rajta  a por és a karcolódás.

Itt a legnagyobb meglepetést a fa úgynevezett szíjácsos része szokta okozni ( az emberek a göcsökhöz jobban hozzá vannak szokva, azt természetesebb jelenségnek tartják: nem múlt nyomtalanul el a rossz fenyőből készült lambériás helyiségek látványa)

Tölgy rusztikus egysoros szalagparketta:

 

Minél nagyobb  a fafelület annál feltűnőbb., így egy két soros tölgy parkettánál, vagy egy svédpadlónál, pláne egy háromsorosnál, vagy egy hagyományos parkettánál ezek a differenciák eltűnnek

tölgy hobbi szalagparketta.jpg

De még egy ipari parkettánál, ahol a legkisebb egységnyi felületet látjuk egyben is felismerhető a tölgy változatossága:

tölgy ipari parketta 1 tábla.gif

Aki ezt szeretné elkerülni, annak két lehetősége van : nem fát vesz, vagy fából megpróbál minél inkább szelektáltabbat venni ( ezek általában a natúr névre hallgatnak):

Tölgy select egysoros szalagparketta:

Tölgy 1 soros hobbi szalagparketta.jpg

tölgy natúr 1 soros szalagparketta.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Tölgy parketta Tölgy egysávos szalagparketta Parketta kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://aparketta.blog.hu/api/trackback/id/tr955631455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása